کبد چرب چیست؟
بیماری کبد چرب با نام استئاتوز کبدی نیز شناخته میشود . این بیماری بدلیل ذخیره شدن مقدار زیادی چربی در کبد روی میدهد. کبد بزرگترین ارگان بزرگ بدن انسان است. این بخش به پردازش مواد خوراکی و نوشیدنی و البته فیلتر خون میپردازد. انباشت چربی زیاد در کبد می تواند باعث التهاب شود و به نوبه خود می تواند به کبد آسیب رسانده و اسکار ایجاد کند. در موارد شدید این اسکار می تواند نارسایی کبد را در پی داشته باشد. بروز این بیماری در اشخاصی که زیاد الکل مصرف می کنند کبد چرب الکلی (AFLD) شناخته می شود. این بیماری در کسانی که زیاد الکل مصرف نمی کنند به کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) معروف است.
مواد غذایی مفید برای درمان بیماری
- سیر : یکی از مهم ترین مواد غذایی رژیم برای این دسته از بیماران است. تحقیقات نشان داده مصرف سیر یا پودر سیر به کاهش وزن و چربی در بدن این بیماران کمک شایان ذکری می کند.
- کلم بروکلی : مصرف طولانی مدت بروکلی باعث کاهش چربی ذخیره شده در کبد می شود.
- چای سبز : سطوح بالای آنتی اکسیدان در چای سبز باعث کاهش التهاب و چربی در کبد می شود.
- بادام زمینی : بیماران با یک رژیم لاغری حاوی بادام زمینی و کاهش چربی های مضر می توانند فشار روی کبد را کاهش دهند.
- گردو : مطالعات نشان می دهد که خوردن گردو سرشار از امگا ۳ است پیشرفت های عملکرد کبدی را در پی دارد.
- اسید های چرب امگا ۳ : خوردن غذاهای سرشار از امگا ۳ می تواند به کاهش چربی کبد و افزایش میزان HDL کمک فراوانی کند.
- آووکادو : حاوی چربی های سالم فراوان و حاوی مواد مغذی ضد التهابی و فیبر محلول است . این ترکیبات به کاهش چربی کبد و استرس اکسیداتیو در بدن کمک می کنند.
- پروتئین سویا یا پروتئین وی : بعضی از پروتئین ها می توانند به بدن در برابر چرب شدن کبد کمک کنند. همچنین مصرف این دسته از مواد غذایی به بدن کمک می کند توده عضلانی را حفظ کرده و وزن بدن را کاهش دهد.
- قهوه : قهوه حاوی اسید کلروژنیک است که یک ترکیب قوی دارای خواص آنتی اکسیدان و ضد التهابی است.